Vliegen en vliegtuigen
Boek

Vliegen en vliegtuigen (2009)/ Von Hardesty, [ed. Jasmine Parker ; ill. Godd.com (Markus Junker ... et al.) ; vert. uit het Engels Sjir Renkens ; krt. Andrew Davies]

Eerst komt de techniek van het vliegen aan bod, waarna wordt ingegaan op types als een Nighthawk, Zeppelin en spaceshuttle. Met paginagrote 3D-kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit fraai uitgevoerde boek wordt de ontwikkeling van het vliegen door de eeuwen heen aan de hand van mooie, vaak realistisch aandoende, driedimensionale tekeningen en korte informatieve teksten verteld. Het eerste deel gaat in op de techniek van het vliegen (vleugels, dieren, oudheid, ontwikkeling vliegapparaten, etc). Vervolgens zoomt het tweede deel chronologisch en in een vast kader (tekening/foto, feiten, snelheid) in op verschillende types zoals het vliegtuig van de gebroeders Wright, bommenwerpers en de spaceshuttle. De informatie bij de onderwerpen is minimaal en kent een volwassen taalgebruik. Soms moet je het boek een kwartslag draaien om de teksten te kunnen lezen. Het zijn vooral de gekleurde tekeningen die de doelgroep zullen aanspreken waarbij vader ongetwijfeld over hun schouder mee zal kijken. Voorzien van een woordenlijst en register. In deze serie 'Insiders'* zijn inmiddels ook delen verschenen over Egypte, roofdieren en vulkanen en aardbevingen. Op het voorplat een reliëftekening van een supermoderne straaljager. Vooral voor jongens vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025745981

Titel Vliegen en vliegtuigen
Auteur Von Hardesty
Secundaire auteur Jasmine Parker ; Markus Junker ; Sjir Renkens ; Andrew Davies
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2009
Overige gegevens 64 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Flight. - San Francisco : Weldon Owen, cop. 2008
ISBN 9789025745981
PPN 320995100
Rubriekscode 659.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vliegtuigen; Geschiedenis
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Luchtvaart

Relaties/Serie

Insiders
Boek

Insiders (2009-...)

vol.
Uitgeleend