Getekend voor het leven
Boek

Getekend voor het leven uit jaloezie verwoestte mijn man mijn gezicht en mijn carrière (cop. 2009)/ Rania Al-Baz, vert. [uit het Frans] door Alice Teekman

Autobiografie van de bekende Saudische mediapersoonlijkheid, die naar Frankrijk vluchtte na door haar echtgenoot ernstig te zijn mishandeld.

Recensie

De auteur werd geboren in Saudi-Arabië, waar ze -ondanks de strenge islamitische wetten in haar land die de bewegingsvrijheid van vrouwen ernstig beperken- een bekende mediapersoonlijkheid werd. Binnenshuis wordt zij echter steeds meer geterroriseerd en zelfs mishandeld door haar echtgenoot die veel moeite heeft het succes van zijn vrouw te accepteren. Wanneer Rania uiteindelijk naar Frankrijk vlucht, krijgt de zaak internationale bekendheid. In dit boek vertelt zij niet alleen haar eigen schokkende levensverhaal, maar breekt ook een lans voor de emancipatie van moslimvrouwen over de gehele wereld. Een boeiend en onthutsend boek, waarmee de vaak schrijnende situatie van moslimvrouwen eens te meer bij een breed publiek onder de aandacht wordt gebracht.

Specificaties

Nederlands | 9789089900951

Titel Getekend voor het leven : uit jaloezie verwoestte mijn man mijn gezicht en mijn carrière
Auteur Rania Al-Baz
Secundaire auteur Alice Teekman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Arena, cop. 2009
Overige gegevens 221 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Defigurée. - Paris : Michel Lafon, 2006
ISBN 9789089900951
PPN 320535304
Rubriekscode Saudi-Arabië 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwenmishandeling
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrouwen