Fluit!
Boek

Fluit! het verhaal van de beste fluiter ter wereld Geert Chatrou (2009)/ geschreven door Jan Paul Schutten, met ill. van Aleksey Budovskiy ; [naar een idee van Geert Chatrou ; met muz. van Ocobar]

Als kind komt Geert (ik-figuur) altijd in de problemen omdat hij altijd en overal melodietjes fluit en geluiden nadoet. Gebaseerd op het levensverhaal van Geert Chatrou, wereldkampioen kunstfluiten. Met zwart-witillustraties en voorgelezen op cd. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Brabander Geert Chatrou komt als kind thuis en op school in de problemen, doordat hij het niet kan laten om met de lippen continu allerlei melodietjes te fluiten en geluiden te imiteren. Als volwassene wordt het lastig om een geschikte job te vinden. Inmiddels is Geert drievoudig wereldkampioen kunstfluiter. De in 2008 Gouden Griffel winnaar beschrijft op vlotte, gemoedelijke manier de belevenissen van Geert, de ik-figuur, met gevoel voor inleving en humor. Er is gebruikgemaakt van de verleden tijdsvorm en dialogen. Zwart-witillustraties, die doen denken aan silhouetknipkunst, ondersteunen de tekst; hier en daar is subtiel kleur toegevoegd als blikvanger. Intrigerend (luister)boek over een droom die werkelijkheid wordt: het optreden voor een volle zaal. Op de cd (ca. 60 min.) leest Geert zelf voor samen met voormalig Klokhuispresentator Jeroen Kramer. Het gebruik van stemmetjes vergemakkelijkt het luisteren. De band Ocobar en het fraaie gefluit van Geert ondersteunen het verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047606086

Titel Fluit! : het verhaal van de beste fluiter ter wereld Geert Chatrou
Auteur Jan Paul Schutten
Secundaire auteur Geert Chatrou ; Aleksey Budovskiy
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2009
Overige gegevens 45 p - ill - 27 cm - cd
ISBN 9789047606086
PPN 318219891
Rubriekscode 786.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kunstfluiters
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kunstfluiters