Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Erfgenaam van Zeven Wateren
Boek

Erfgenaam van Zeven Wateren (cop. 2009)/ Juliet Marillier, [vert. uit het Engels: Maren Mostert ; ill. stamboom: Gaye Godfrey-Nicholls]

Clodagh, de jonge dochter van stamhoofd Sean, ontdekt dat haar pasgeboren broertje is ontvoerd door Mac Dara, een duistere prins uit de 'Andere Wereld' en gaat er op uit om hem te zoeken.

Aanwezigheid

Recensie

De oorspronkelijke 'Zeven Wateren'-trilogie speelde zich af in het oude Ierland, waar druïdes nog machtige tovenaars waren. Ook in deze nieuwe serie van Marillier speelt magie een grote rol. De jonge dochter van stamhoofd Sean, Clodagh, ontdekt dat haar pasgeboren broertje (eindelijk een opvolger, na zes dochters) is ontvoerd door Mac Dara, een duistere prins uit de 'Andere Wereld'. Niemand gelooft haar verhaal, men vermoedt een complot van noordelijke of zuidelijke stammen. Om haar broertje terug te vinden en een oorlog te voorkomen, stort Clodagh zich in het avontuur en zoekt ze in de donkere, magische bossen een doorgang naar de parallelle feeënwereld. Daarbij wordt ze bijgestaan door Cathal. Die lijkt aanvankelijk onsympathiek, maar groeit tijdens dit avontuur toch uit tot de liefde van haar leven. Hij blijkt ook een zoon te zijn van Mac Dara, die alles in het werk stelt om zijn weigerachtige troonopvolger terug te halen. Net als de eerste boeken is ook dit deel uit de 'Zeven Wateren'-reeks goed verteld en spannend. Marillier houdt het verhaal eenvoudig en introduceert geen massa's bijpersonages. Het verhaal over de jonge prinses die tijdens een magisch avontuur verliefd wordt op een aanvankelijk norse prins, is vooral geschikt voor vrouwelijke lezers. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789024530120

Titel Erfgenaam van Zeven Wateren
Auteur Juliet Marillier
Secundaire auteur Maren Mostert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2009
Overige gegevens 414 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Heir to Sevenwaters. - Cop. 2008 - Vervolg op: Trilogie van de Zeven Wateren
ISBN 9789024530120
PPN 318897032
Genre science-fiction
Taal Nederlands