De kleine ridders
Boek

De kleine ridders = The little knights (cop. 2009)/ Agostino Traini, [vert. uit het Italiaans: Maria Bayliss ... et al.]

De koning en zijn onderdanen vervelen zich, totdat een heks hen betovert. Ze worden zo klein als een blikje cola. Tweetalig voorleesboek vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De koning, de koningin en hun onderdanen vervelen zich: alle draken zijn gedood en er valt geen avontuur meer te beleven. Totdat een gemene heks een toverspreuk over hen uitspreekt, en ze allemaal piepklein worden. Maar zo'n vloek blijkt dat niet te zijn: zo klein zijn als een blikje cola levert genoeg spanning en avontuur op! Dit grappige, sprookjesachtige verhaal is tweetalig geschreven. Boven aan de bladzijde is het Nederlandstalige verhaal in een groot, gemakkelijk leesbaar font te lezen, onderaan is de Engelse versie te vinden, in een kleiner en lichter font. Steekwoorden zijn in een rood font aangegeven, zowel in de Nederlandse als Engelse tekst. Hierdoor biedt dit boek een toegankelijke methode om kinderen Engelse woorden te leren. Boordevol kleurrijke, kinderlijke tekeningen. De groene, Engelse tekst op het achterplat is slecht leesbaar door de blauwe achtergrond. Geschikt als lesmateriaal (middenbouw basisschool). Lees- en lestips zijn te vinden op de website van de uitgever. Tegelijk verscheen in dezelfde opzet 'Berta en Giovanni'*. Voorleesboek vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490139032

Titel De kleine ridders = The little knights
Uniforme titel The little knights
Auteur Agostino Traini
Secundaire auteur Maria Bayliss
Type materiaal Boek
Uitgave Nijmegen : Tutti, cop. 2009
Overige gegevens 48 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: I piccoli cavalieri. - Trieste : El, cop. 1997
ISBN 9789490139032
PPN 318998599
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie ; Meertalige boeken
Taal Nederlands