De achtertuin van Jan Wolkers [Boek + DVD]
Boek

De achtertuin van Jan Wolkers [Boek + DVD] (2008)/ geïll. met de originele filmbeelden uit de bekroonde VPRO-jeugdserie van Machteld van Gelder, ingel. door Ivo de Wijs

Een avontuurlijke ontdekkingstocht naar de planten en dieren in de tuin van de Nederlandse schrijver Jan Wolkers. Met dvd. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De dvd 'De achtertuin van Jan Wolkers' heeft een speelduur van circa twee uur en bevat alle 25 afleveringen van de gelijknamige VPRO-televisieserie van Machteld van Gelder. De afleveringen van deze jeugdserie zijn korte filmpjes waarin Wolkers zich ontpopt als een groot liefhebber van de natuur. Hij vertelt over de dieren die hij in zijn tuin aantreft, zoals spuugbeestjes, watersalamanders en slakken, met soms een anekdote tussendoor over hoe leuk het is om een egeltje in bad te doen. De dvd is verpakt in een mooi geïllustreerd boekwerkje, waarin alle 25 originele filmbeelden uit de jeugdserie nog eens kort worden ingeleid. Het boekje is charmant uitgevoerd als een verkleinde versie van het Verkade-album Texel. Deze televisieserie vol bijzondere ontmoetingen, poëtische bespiegelingen en leuke tips kreeg tijdens het Cinekidfestival 2002 de Kinderkast-televisieprijs in de categorie 'non-fictie'. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054447023

Titel De achtertuin van Jan Wolkers [Boek + DVD]
Secundaire auteur Machteld van Gelder ; Jan Wolkers ; Ivo de Wijs
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2008
Overige gegevens 17 p - ill - 20 cm - dvd
ISBN 9789054447023
PPN 318753952
Rubriekscode 577.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinplanten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Tuinen