Kickboksen
Boek

Kickboksen (cop. 2009)/ Klaus Nonnemacher, [vert. uit het Engels Hajo Geurink ; fotogr.: Sylvio Dokov ; red.: Gail Bushnell]

Kennismaking met kickboksen voor wat betreft geschiedenis en verschillende technieken als stoten en trappen. Met technische tips en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

In dit deel uit de serie 'Ken je sport'* staat kickboksen centraal. Het gaat vooral om het laten zien van technieken en de spelregels. Heldere kleurenfoto's tonen in series de verschillende onderdelen van een beweging. Naast de genummerde foto's staat de summiere beschrijving die niet altijd even makkelijk te volgen is (soms ook wat volwassen taalgebruik), maar in combinatie met de foto voldoende informatie geeft over de goed in beeld gebrachte techniek. In dit deel komen onder meer de rechtse cross, uppercut en trappen als de lage trap en voorwaartse trap aan bod. De foto's zijn gedetailleerd en fraai afgebeeld tegen een zwarte achtergrond. Met name liefhebbers en (jonge) beoefenaars van deze sport zullen smullen van deze technische informatie. Achter in het fraai uitgevoerde boek staat een overzicht van kickbokstermen, (web)adressen en een register. Dit is, voor deze doelgroep, op dit moment het enige boek over kickboksen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664177

Titel Kickboksen
Auteur Klaus Nonnemacher
Secundaire auteur Hajo Geurink ; Sylvio Dokov ; Gail Bushnell
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Kick-boxing. - David West Children's Books, cop. 2007
ISBN 9789055664177
PPN 320812871
Rubriekscode 618.89
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kickboksen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord VechtsportenKickboksen

Relaties/Serie

Ken je sport
Boek

Ken je sport (2008-...)

vol.
Uitgeleend