Land in zicht
Boek

Land in zicht Vikingen veroveren de wereld (cop. 2009)/ Fiona MacDonald, met ill. van Mark Bergin ; [vert. uit het Engels]

Via het verhaal van de beroemde Vikingen Erik Rode en zijn zoon Leif komen we meer te weten over dit volk. Met, ook paginagrote, kleurentekeningen, uitvouwbare pagina's en drie boekjes. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Dat de Vikingen niet alleen wreed en oorlogszuchtig waren, lezen we in dit keurig uitgevoerde boek. Elke bladzijde staat vol met informatie, rijke illustraties, kaarten en uitvouwbare bladzijden. In afzonderlijke boekjes, die aan de bladzijde zijn vastgeplakt, wordt de geschiedenis van Erik en Leif verteld. Deze twee waren ontdekkingsreizigers uit Noorwegen en echte Vikingen. De vele, ook paginagrote, illustraties verduidelijken het verhaal. De reizen, de boerderijen, het gezinsleven worden met kleurrijke aquareltekeningen uitgebeeld. De figuren zijn enigszins stijf afgebeeld. Een aantal bladzijden, midden in de uitgave, is uitklapbaar. De uitgave, inclusief het enigszins gewatteerde omslag, oogt als een oud Vikingenboek. De tekst staat deels in de illustraties en deels in kaders. Moeilijke woorden worden achterin uitgelegd. Ook is er een register aanwezig. In dezelfde opzet verschenen, ook over de middeleeuwen, 'Ten aanval' van David Stewart en 'Omsingeld!: wonen op een middeleeuws kasteel' van Derek Farmer*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026615719

Titel Land in zicht : Vikingen veroveren de wereld
Auteur Fiona Macdonald
Secundaire auteur Mark Bergin
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Callenbach, cop. 2009
Overige gegevens 33 p - ill., krt - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The Viking codex : the saga of Leif Eriksson. - Book House, 2008
ISBN 9789026615719
PPN 320996077
Rubriekscode 925.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vikingen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Vikingen