Bob de Bouwer dubbeldik
Boek

Bob de Bouwer dubbeldik (2009), 5, / [vert.: Big Balloon BV]

Bundel met twee verhalen over Bob de Bouwer en zijn helpers. Prentenboek in oblong formaat met clichématige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bundel met twee eerder los verschenen verhalen over Bob de Bouwer. In het eerste verhaal, 'Scoop is de held', is er na een hevige storm werk aan de winkel voor aannemer Bob en zijn machines. Terwijl Bob met een klus bezig is, raakt de poes Titus in de problemen als hij in een boom op een wiebelige tak klautert. Wanneer de tak plotseling breekt, hangt de poes ondersteboven boven de eenden in de vijver. Scoop, de gele graafmachine, komt in actie om Titus te redden. Het tweede verhaal, 'Bobs eier-race' gaat over het dorpsfeest dat Juffrouw van Drunen georganiseerd heeft. Er is een eierlooprace waarvoor iedereen gaat oefenen. Spud lijkt te hebben gewonnen, maar heeft hij wel eerlijk gespeeld? Bob de Bouwer is gebaseerd op een poppen-animatieserie, welke ook op televisie is uitgezonden. De illustraties bestaan uit foto's van de poppen en werktuigen tegen een minder scherp afgedrukt decor. De tekst staat in een duidelijke, zwarte schreefloze letter op de ernaast gelegen bladzijde. Met een schaduwrand en schroefgleuven wordt gesuggereerd dat de tekst op een tegen de achtergrond geschroefde plaat is gezet. Vaak staat er onder aan de tekst nog een verhaalfiguur afgebeeld, waardoor de illustratie nog extra bij de tekst betrokken wordt. Voor alle fans van Bob de Bouwer vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047801689

Titel Bob de Bouwer dubbeldik
Uniforme titel Bob de Bouwer Scoop is de held Bobs eier-race
Instelling /Big Balloon, Heemstede
Secundaire auteur Diane Redmond ; Iona Treahy ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Heemstede : Big Balloon, 2009 - Utrecht : Aldipress [distr.]
Overige gegevens 31, 31 p - ill - 19×23 cm
Annotatie Aan de kop van de titelp.: Bob de Bouwer. - Gebaseerd op de tv-serie Bob the Builder - Bevat: Scoop is de held / [geschreven door Diane Redmond ; vert.: Rikky Schrever]. - Vert. van: Scoop saves the day. - London : BBC Worldwide, 1999. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Haarlem : Big Balloon, 2003. - (Bob de Bouwer ; 13). Bobs eier-race / [geschreven door Iona Treahy ; vert.: Annerieke Bijeman]. - Vert. van: Bob's egg and spoon race. - London : BBC-Worldwide, 2003. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Haarlem : Big Balloon, 2004. - (Bob de Bouwer ; 15)
ISBN 9789047801689
PPN 321072596
Thematrefwoord Fotoprentenboeken
Taal Nederlands