Met de piloot mee
Boek

Met de piloot mee (cop. 2009)/ [tekst:] Christian Tielmann, en [ill.:] Hans-Günther Döring ; [vert. uit het Duits: Marleen Fröhlich]

Emma mag een dagje meevliegen met haar oom Tom, die piloot is. Prentvertelling met informatie over de gang van zaken op het vliegveld. Met vragen op uitvouwbare pagina's en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentvertelling waarin Emma een dagje mag meevliegen met haar oom Tom, die piloot is. Aan de hand van dit verhaal komt de gang van zaken op het vliegveld aan de orde. Beschreven wordt ondermeer de voorbespreking van een vlucht, het doornemen van de controlelijsten, het taxiën, het opstijgen en dalen en het vluchtplan. In korte hoofdstukken van twee pagina's wordt een bepaald deelonderwerp besproken. Vier van de elf hoofdstukjes eindigen met een vraag op een uitklapbaar deel van de bladzijde, waaronder deze vraag wordt beantwoord. Zo zijn er vragen over het tankstation en de bagage. Achterin is een test opgenomen of je zelf ook piloot kunt worden. In heldere taal geschreven; termen uit de vliegwereld zoals rolroeren en turbulentie worden echter niet geschuwd. De over twee pagina's verdeelde illustraties in aquarel en pen zijn functioneel. Een inhoudsopgave en woordenlijst ontbreken. In de reeks 'Wat ik weten wil' zijn inmiddels in totaal acht delen verschenen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058780553

Titel Met de piloot mee
Auteur Christian Tielmann
Secundaire auteur Hans-Günther Döring ; Marleen Fröhlich
Type materiaal Boek
Uitgave Thorn [etc.] : Cyclone, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 21×22 cm
Annotatie Vert. van: Mein Tag im Cockpit. - Düsseldorf : Patmos ; Düsseldorf : Sauerländer, cop. 2009
ISBN 9789058780553
PPN 318997924
Rubriekscode 659.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Luchthavens
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Piloten

Relaties/Serie

Wat ik weten wil
Boek

Wat ik weten wil (2007-...)

vol.
Uitgeleend