1
Boek

1 (cop. 2009)/ Ted van Lieshout, [fotogr. Afdeling Beeld van het Rijksmuseum ; vert. uit het Nederlands naar het Engels Language Unlimited]

Bij 25 kunstwerken uit het Rijksmuseum in Amsterdam staan de getallen 1 t/m 25. Je moet iets tellen, maar wat? Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Onder het motto 'eten en drinken' zijn 25 kunstwerken uit het Rijksmuseum bijeengebracht. Op de linkerpagina is telkens een getal te zien, op de rechterpagina een kunstwerk. Wát je moet tellen, weet je niet, wel hoeveel ervan zijn. Deze eenvoudige, originele manier van kunsteducatie, sluit aan bij de voorliefde van basisschoolkinderen voor tellen en zoekplaten. Ze worden speels gestimuleerd kunstwerken gedetailleerd te bekijken. De keuze van kunstwerken is gevarieerd: er zijn schilderijen, beeldhouwwerken, gebruiksvoorwerpen, etc. Sommige voorwerpen (o.a. een poppenhuis) zullen kinderen meteen aanspreken, andere onderwerpen, zoals een olie- en azijnstel, zijn wat 'moeilijker'. De afbeeldingen zijn meestal groot genoeg, maar op sommige gedetailleerde schilderijen wordt het tellen priegelwerk. Achterin staat de 'oplossing' van het telspel en informatie over titel, materiaal en maker. Bij elk kunstwerk wordt een korte, verhelderende toelichting in zowel het Nederlands als het Engels gegeven, die goed op kinderen is gericht. In dezelfde opzet verschenen '3 en '4'*. De leeftijdsvermelding op het boekje is 4+, maar omdat er van 1 t/m 25 geteld moet worden en de kunstwerken soms erg gedetailleerd zijn, is 6 à 7 jaar beter.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789086890545

Titel 1
Uniforme titel Één One
Auteur Ted van Lieshout
Instelling /Language Unlimited, Utrecht
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rijksmuseum, cop. 2009 - [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam
Overige gegevens [64] p - ill - 20×20 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Engels
ISBN 9789086890545
PPN 321491742
Rubriekscode 700.4
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Getallen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Rijksmusea