Paarden
Boek

Paarden (2009)/ Anke van Hasselt, red.: Margaret Gosens ; [foto's Sabine Joosten Fotografie ... et al. ; tek. Ina Hallemans]

Paarden zijn grote, sterke dieren die van alles kunnen. Natuurlijk moeten ze ook goed worden verzorgd. Prentvertelling over paarden met grote foto's en tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over paarden uit een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In vogelvlucht komen allerlei wetenswaardigheden over paarden voorbij: het hoofd en de hoeven van het paard, de stal, veulens, paardrijden, paardensport en wat voor werk paarden kunnen doen. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en gespreksstof. Daarna is steeds op de ene pagina een paginagrote kleurenfoto opgenomen, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter voor kleuters. Op de tegenoverliggende pagina bevinden zich (actie)tekeningen en een moeilijker tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar, om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Tegelijk verschenen delen over kleding, judo en het leven in de sloot*. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001766269

Titel Paarden
Auteur Anke van Hasselt
Secundaire auteur Margaret Gosens ; Ina Hallemans
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, 2009
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001766269
PPN 321808320
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden