Pandora's dochter
Grote Letter Boek

Pandora's dochter (cop. 2010)/ Iris Johansen, [vert. uit het Engels: Robert Vernooy]

Een vrouwelijke kinderarts neemt het op tegen een wrede crimineel die in het bezit wil komen van een eeuwenoud boek waarin de paranormale gaven van haar voorouders staan beschreven.

Recensie

Megan Blair, een jonge arts in Atlanta, is een speciale vrouw. Als 15-jarige verloor ze haar moeder en sindsdien woont ze bij haar oom. Op een avond wordt ze met opzet bijna van een brug gereden. De volgende dag duikt Neal Grady op, een vriend van haar moeder in de laatste zomer van haar leven. Zijn komst brengt het leven van Megan in een bizarre, dreigende stroomversnelling van gebeurtenissen en ervaringen. Centraal staat de jacht op en het bewaren van het Grootboek, een 500 jaar oud boek met de volledige stamboom van en bijzonderheden over de familie Delanez, die al sinds de Inquisitie vervolgd wordt, én nog steeds! Het boek zorgt voor een nogal vergezocht kat-en-muisspelletje, waarin de strijd tussen goed en kwaad, en paranormale gaven een hoofdrol spelen. De stijl is pittig en helder, de karaktertekeningen en de gevoelsturbulenties zijn efficiënt verwoord. Vlijmscherpe dialogen en een niet alledaagse plotopbouw bezorgen de lezer enkele uren angstaanjagende spanning. Het verhaal is echter niet altijd even geloofwaardig.

Specificaties

Nederlands | 9789046306239

Titel Pandora's dochter
Auteur Iris Johansen
Secundaire auteur Robert Vernooy
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2010
Overige gegevens 520 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2009 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Pandora's daughter. - New York : St. Martin's Press, 2007
ISBN 9789046306239
PPN 321862198
Genre thriller
Taal Nederlands