Weer
Boek

Weer (2009)/ [auteur: Ross Reynolds, aanvullende teksten: John C. Hammond ... et al. ; red.: Rob Scott Colson ; eindred.: Kate Simkins ... et al. ; vert. uit het Engels: Eddy Echternach ; red. Nederlandse uitg.: Jantine Crezée]

Aanwezigheid

Recensie

In tegenstelling tot de korte en bondige titel van dit boek is de inhoud juist zeer uitgebreid en divers. Naast drie hoofdstukken over allerlei weersverschijnselen gaan er ook drie over klimaatfenomenen aangezien de belangstelling voor dit thema de afgelopen tien jaar sterk toegenomen is. Talloze schematische illustraties ondersteunen de fysische en geografische verklaringen, waardoor de begeleidende teksten beknopt gehouden konden worden zonder afbreuk te toen aan begrijpelijkheid voor een breed publiek. Meetinstrumenten, weerkaarten, wolkenvarianten, neerslagvormen en optische effecten: het komt allemaal aan bod in een of meer paragrafen. Interessante feitjes, wetenschappelijke theorieën, historische gebeurtenissen en levensbeschrijvingen van grondleggers van meteorologie en klimatologie zijn ondergebracht in aparte kaders. Lay-out en fotomateriaal in kleur zijn van uitstekende kwaliteit. Door zijn volledigheid en toegankelijkheid levert deze publicatie een waardevolle bijdrage aan een evenwichtigere benadering van de mondiale klimaatproblematiek dan de dagelijkse mediabeelden. Met register. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789047510239

Titel Weer
Auteur Ross Reynolds
Secundaire auteur John C. Hammond ; Rob Scott Colson ; Eddy Echternach ; Jantine Crezée
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten : Focus/Unieboek, 2009
Overige gegevens 288 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met het Met Office - Met reg - Vert. van: Weather. - London : Dorling Kindersley, cop. 2008. - (Eyewitness companions)
ISBN 9789047510239
PPN 321094727
Rubriekscode 555
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Weer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Weer

Relaties/Serie

Unieboek Focus
Boek

Unieboek Focus (2006-...)

vol.
Uitgeleend