Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Kleine dochter
Boek

Kleine dochter (cop. 2009)/ Zoya Phan, met Damien Lewis ; vert. uit het Engels door Nelly de Zwaan

Autobiografie van een jonge Birmese vrouw die behoort tot een minderheid in haar land, de Karen, en die zich vanuit Groot-Brittannië verzet tegen de dictatuur in haar land.

Recensie

Zoya Phan vertelt het verhaal van haar onbezorgde jeugd in het oerwoud in Birma als lid van een culturele minderheid, de Karen. Haar beide ouders zitten in het verzet, haar vader is de secretaris van de Karen National Union. Het Birmese leger vernietigt het dorp en haar gezin sluit zich aan bij een grote stroom van vluchtelingen. Zij bevindt zich jarenlang als 'spookvluchteling' op plekken-zonder-naam. Omdat ze goed kan leren, krijgt ze een beurs voor een studie en vlucht ze naar Groot-Brittannië, waar ze betrokken raakt bij demonstraties, toespraken en het lobbywerk, om santies te treffen tegen het Birmese regime, dat ook de bekende politica Aung San Suu Kyi in huisarrest houdt. Het boek komt wat traag op gang, met veel details en anekdotes. Als Zoya naar Engeland reist, krijgt het verhaal vaart en wordt het meeslepend. Bedoeld om de aandacht te vestigen op de schrijnende situatie in Birma en bestemd voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789049951009

Titel Kleine dochter
Auteur Zoya Phan
Secundaire auteur Damien Lewis ; Nelly de Zwaan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Mistral, cop. 2009
Overige gegevens 352 p - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Mijn strijd tegen de Birmese Junta - Vert. van: A memoir of survival in Burma and the West. - London : Simon & Schuster, cop. 2009
ISBN 9789049951009
PPN 318575108
Rubriekscode Myanmar 994
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Karen; Zelfbeschikkingsrecht
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Karen