Een regenboog van lekkers
Boek

Een regenboog van lekkers een leuke kijk op gezonde voeding! (cop. 2009)/ Annabel Karmel, [vert. uit het Engels: Eva De Nef ... et al. ; eindred.: Catalina Steenkoop]

Hardkartonnen prentenboek waarin per kleur allerlei soorten groente en fruit op een vrolijke manier worden behandeld. Met tips voor ouders om hun kinderen spelenderwijs groente en fruit te leren eten. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Hardkartonnen prentenboek voor ouders en kinderen waarin de ouders op de eerste pagina's met tips en activiteiten worden aangemoedigd hun kinderen iedere dag zo kleurrijk mogelijk gezond te laten eten, liefst vijf porties fruit of groente. Nu zijn kinderen en groente niet altijd de meest ideale combinatie, maar in dit vrolijke boekje worden ze wel aangemoedigd van alles te proberen. Verdeeld in rood, oranje, geel, groen, blauw en paars en wit en bruin staan op dubbele pagina's combinaties van vruchten en groente in die kleur gefotografeerd, met gezichtjes of oogjes erop getekend en benoemd (bv. "sappige druiven worden... kleine rozijntjes als ze gedroogd zijn"). Bij elke kleur staat tussen de afbeeldingen een grappig figuurtje, samengesteld uit allerlei vruchten en groente van die kleur. Op de laatste dubbele pagina een regenboog van lekkers met opnieuw de aanwijzing elke dag iets van elke kleur te eten. Vruchten en groenten als pastinaak, kikkererwten en sterfruit zullen niet altijd bekend zijn bij jonge kinderen. Uit de boven- en zijmarge van het boek steken aardbeien, een schijf sinaasappel, een tros bananen, doperwtjes, blauwe bessen en een bloemkool; zo wordt de kleurenpagina aangegeven. De foto op het omslag suggereert een jongere doelgroep. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054614371

Titel Een regenboog van lekkers : een leuke kijk op gezonde voeding!
Auteur Annabel Karmel
Secundaire auteur Eva De Nef ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2009
Overige gegevens [16] p - ill - 21×21 cm
Annotatie Vert. van: I can eat a rainbow. - London : Dorling Kindersley, cop. 2009
ISBN 9789054614371
PPN 321610652
Thematrefwoord Groenten ; Fruit
Taal Nederlands