Enge Ella en de nachtschool
Boek

Enge Ella en de nachtschool de eerste waarheid (cop. 2009)/ Unni Lindell, Fredrik Skavlan, uit het Noors vert. door Paula Stevens

De vriendin van spookje Ella wordt in een handtas veranderd. Ella gaat met haar mensenvriend Pinneus helemaal naar Parijs om haar te redden. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Enge Ella en haar spookvrienden 'wonen' overdag in de textielfabriek, maar gaan 's nachts naar de nachtschool. Als haar vriendin Fietje tot handtas wordt gemaakt, gaat Ella er samen met haar mensenvriend Pinneus, de zoon van de eigenaar van de fabriek, achteraan. Samen komen ze in Parijs waar ze via beroemde mensen/spoken en gebouwen Fietje proberen te redden. Eerste deel uit een sprookjesachtige serie van uiteindelijk tien boekjes over het spookje Ella, waarin zij bij ieder avontuur op zoek gaat naar een levensles/waarheid. Het verhaal is eenvoudig en bevat veel spokenhumor en fantasievolle spokenwoorden wat de doelgroep zeker zal aanspreken. De woordkeus is niet altijd even makkelijk. Het boek is fraai vormgegeven met schitterende gekleurde illustraties. Deze bijzondere combinatie doet denken aan de bekendste boeken van Roald Dahl en Quentin Blake. Een beloftevolle start. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044514971

Titel Enge Ella en de nachtschool : de eerste waarheid
Auteur Unni Lindell
Secundaire auteur Paula Stevens ; Fredrik Skavlan
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : De Geus, cop. 2009
Overige gegevens 149 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Nifse Nella og nattskolen. - Piratforlaget, 2008
ISBN 9789044514971
PPN 32168690X
Thematrefwoord Spoken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Enge Ella
Boek

Enge Ella (2009-...)

vol. 1
Uitgeleend
Unni Lindell