Lucas en de fotodokter
Boek

Lucas en de fotodokter (cop. 2009)/ [tekst:] Stefan Boonen, Birgitte Vangehuchten, [ill.:] Pauline Oud

Als Lucas van zijn fiets valt, gaat hij naar het ziekenhuis. Om te kijken hoe het met zijn hoofd en pols is, worden röntgenfoto's gemaakt. Prentvertelling met, ook paginagrote, waterverfillustraties en praktische tips voor begeleiders over ziekenhuisopname en de afdeling radiologie. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lucas, een kleuter, is met zijn nieuwe fiets gevallen en papa brengt hem naar het ziekenhuis. De vrouwelijke dokter onderzoekt hem en besluit om enkele röntgenfoto's te laten maken. Lucas blijkt een gebroken pols en een stevige hersenschudding te hebben. Prentenboek met een eenvoudig, in heldere taal geschreven verhaal van wat zich zoal afspeelt bij een ziekenhuisopname en rond de afdeling radiologie. De tekst, enkele regels onder elke bladzijde, wordt omringd door grote, zachtgetinte, meest grappige illustraties. Bijzonder aan het boek zijn de drie laatste bladzijden. Daarin wordt voor onder meer ouders en leerkrachten, naar aanleiding van een tiental vragen, uitleg gegeven over zaken zoals verdoven, narcose, een infuus en radiologie. Interessant prentenboek uit de serie 'Bij de hand'* om samen met kleuters te bekijken en over te praten. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044811148

Titel Lucas en de fotodokter
Uniforme titel Bij de hand zoemt in op radiologie
Auteur Stefan Boonen
Secundaire auteur Birgitte Vangehuchten ; Pauline Oud
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 30 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Bij de hand zoemt in op radiologie. - Uitg. is een initiatief van AZ Sint-Lucas & Volkskliniek
ISBN 9789044811148
PPN 31821671X
Rubriekscode 608.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Radiologie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Radiologie

Relaties/Serie

Bij de hand
Boek

Bij de hand (2003-...)

vol.
Uitgeleend