De appel
Boek

De appel in verhalen, gedichten, spreekwoorden en recepten (cop. 2009)/ [tekst samengest. door] Maria van Donkelaar & Martine van Rooijen, met ill. van Sandra Klaassen

Allerlei verhalen en spreekwoorden over en recepten met appels. Met illustraties in aquarel en pen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rond het centrale thema 'de appel' zijn meer en minder bekende sprookjes, mythologische verhalen, gedichten, spreekwoorden, gezegden en recepten bijeengebracht. Van het schrijversduo en illustratrice verschenen in dezelfde opzet onder meer 'Het hele jaar rond'* en 'De hele wereld rond'**. De verhalen zijn bewerkt: ze zijn ingekort, de stijl is vereenvoudigd en ze hebben een modern taalgebruik. Hierdoor zijn ze toegankelijk voor een grote groep kinderen. Een minpuntje is dat, voor zover bekend is, de oorspronkelijke auteurs niet worden vermeld. De sfeervolle, kleurige aquarel-met-pen-tekeningen zijn eenvoudig, met veel aandacht voor expressie, en zijn ook onafhankelijk van de tekst bijzonder. Bij het bewerkte bijbelverhaal van Adam en Eva zijn Adam, op de rug gezien, en Eva naakt afgebeeld. De schutbladen bevatten tekeningen van appels in allerlei stadia, zoals een klokhuis, een partje, een appel met een hap eruit. De smakelijke recepten zijn door kinderen (onder begeleiding) te maken. Het handelsexemplaar heeft een los, anders vormgegeven, omslag. Voorzien van een inhoudsopgave. Deze prachtige uitgave is een aanwinst in onder meer het genre voorleesbundels. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160833

Titel De appel : in verhalen, gedichten, spreekwoorden en recepten
Uniforme titel De appel in verhalen, gedichten, spreekwoorden en recepten
Auteur Maria van Donkelaar
Secundaire auteur Sandra Klaassen ; Martine van Rooijen
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2009
Overige gegevens 92 p - ill - 27 cm
ISBN 9789051160833
PPN 321560264
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Appelrecepten
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes