Meer weten over het oude Rome
Boek

Meer weten over het oude Rome (cop. 2007)/ Katie Daynes, ill. van David Hancock ; [vert. uit het Engels: Dominique van der Lingen ... et al.]

Verteld wordt over het leven van de oude Romeinen: op straat, in een haven, in een badhuis en in het woonhuis van een rijke senator. Hardkartonnen prentvertelling met gedetailleerde kleurentekeningen, flapjes en zoekopdracht. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Hardkartonnen boek waarin een beeld wordt gegeven van het leven in het oude Rome. De gedetailleerde tekeningen laten het leven op straat zien, het leven in een oude Romeinse haven, de gang van zaken in een badhuis, het woonhuis van een rijke senator, de werkwijze van het Romeinse leger, en de Romeinse spelen in het Colosseum. Elk hoofdstuk bevat een dubbele pagina, met daarop een grote tekening die doorloopt tot aan de rand van beide pagina's. Op de grote tekening worden vele facetten afgebeeld in kleine details. Er valt dus heel veel te zien per dubbele pagina, en dat wordt nog eens vergroot door de flapjes waarachter ook nog weer iets te ontdekken valt. Elk hoofdstuk begint met een korte inleidende tekst van drie regels. Bij diverse onderdelen in de tekening is klein gedrukte tekst opgenomen, meestal voorzien van een pijltje, om aan te wijzen wat er bedoeld wordt. Ook achter de flapjes staat een korte verklarende tekst. De binnenkant van het omslag wordt gebruikt als eerste en laatste pagina. De laatste pagina geeft een zoekopdracht. Een leuk, maar kwetsbaar kijkboek. Van dezelfde auteur verschenen onder dezelfde noemer ('Meer weten over...') nog drie uitgaven, namelijk over kastelen (2009), Moeder Aarde* en je lichaam (2007). Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9780746089859

Titel Meer weten over het oude Rome
Auteur Katie Daynes
Secundaire auteur David Hancock ; Dominique van der Lingen
Type materiaal Boek
Uitgave Londen : Usborne, cop. 2007
Overige gegevens 15 p - ill - 29 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met meer dan 50 flapjes - Vert. van: See inside ancient Rome. - London : Usborne, 2006. - (An Usborne flapbook)
ISBN 9780746089859
PPN 321764056
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Rijk; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk