De keuze
Boek

De keuze (2009)/ Eliyahu M. Goldratt, [vert. uit het Engels door: TOTA, Erica van Rijsewijk ; red. adviezen: Patrick Hoefsmit]

Basisprincipes van het gedachtegoed van de Amerikaanse managementgoeroe, uitgelegd in de vorm van een dialoog met zijn dochter, een organisatiepsychologe.

Aanwezigheid

Recensie

Wat maakt het denken van deze wereldberoemde managementauteur, onder meer bekend van de mondiale megahits 'Het doel' (1986)* en 'De zwakste schakel' (1999)** zo ongekend boeiend en soms ronduit geniaal? In de gesprekken met zijn dochter Efrat, organisatiepsychologe, krijgen de diepere drijfveren achter het denken van deze managementgoeroe steeds meer inhoud en vorm. Hij draagt als het ware levenswijsheden over die per hoofdstuk zijn samengevat met als titels: 'Waarom is gezond verstand niet de dagelijkse praktijk', 'Comfortzones', 'Helder denken en cirkelredeneringen'. In deze vertrouwelijke dialoog tussen vader en dochter ontvouwt de auteur de grondprincipes achter zijn denken. Deze biografische informatie biedt bovendien waardevolle achtergrondinformatie om de essentie van zijn werk beter te begrijpen, zoals bij zijn 'Theory of constraints'. Weer een uniek boek van een unieke denker en doener. Waardevolle aanvulling op de andere boeken van deze belangrijke auteur.

Specificaties

Nederlands | 9789049101305

Titel De keuze
Auteur E.M. Goldratt
Instelling /TOTA
Secundaire auteur Erica van Rijsewijk ; Patrick Hoefsmit
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten : Spectrum, 2009
Overige gegevens 143 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: The choice. - The North River Press, cop. 2008
ISBN 9789049101305
PPN 318591553
Rubriekscode 366.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Management; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Management