Rebel voor de vrede
Boek

Rebel voor de vrede de geautoriseerde biografie van Desmond Tutu (cop. 2009)/ John Allen, vert. [uit het Engels] door Robert Dorsman

Levensbeschrijving van de Zuid-Afrikaanse, anglicaanse aatsbisschop en Nobelprijswinnaar, bekend door zijn strijd tegen apartheid.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste goedgekeurde levensbeschrijving van Zuid-Afrika's bekendste geestelijke (1931). De aartsbisschop en Nobelprijswinnaar geniet internationaal bekendheid vanwege zijn onomwonden meningen, inzet voor de anglicaanse kerk, verzet tegen apartheid en rol bij de Waarheids- en Verzoeningscommissie. Het boek schetst een beeld van een slim jongetje uit een eenvoudig milieu, dat via studies in Zuid-Afrika en Engeland al snel tot hogere posities wordt geroepen. De schrijver plaatst hem in het perspectief van een snel veranderende tijd en beschrijft ontwikkelingen binnen kerk en maatschappij, maar ook Tutu's contacten met het buitenland. De auteur was journalist, Tutu's voorlichter en directeur van de Waarheidscommissie. Zijn tekst is degelijk en informatief, gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Citaten en tekstfragmenten ondersteunen het verhaal. Een fotokatern in zwart-wit onderbreekt halverwege de tekst. Met verklarende woordenlijst, lijst van geraadpleegde archieven en een literatuuroverzicht, alsook een personenregister. Een doorwrochte en redelijk onderhoudende biografie.

Specificaties

Nederlands | 9789029566056

Titel Rebel voor de vrede : de geautoriseerde biografie van Desmond Tutu
Auteur John Allen
Secundaire auteur Robert Dorsman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, cop. 2009
Overige gegevens 419 p., [24] p. pl - foto's - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Rabble-rouser for peace. - New York : Free Press, cop. 2006
ISBN 9789029566056
PPN 318218011
Rubriekscode Zuid-Afrika 947.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tutu, Desmond; Biografieën
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Tutu