De oma van Toetanchamon
Boek

De oma van Toetanchamon (cop. 2009)/ Bat Pat, [ill. door Blasco Pisapia ... et al. ; graf. door Laura Zuccotti [i.e. Zucotti] ; vert. uit het Italiaans door: Eva Goethijn]

In het museum van Fogville wordt de mummie van de oma van Toetanchamon tentoongesteld. Martin, Leo, Rebecca en Bat Pat (ik-figuur) bezoeken de tentoonstelling en ontdekken dat de mummie leeft! Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In het museum van Fogville wordt de mummie van koningin Tiye, de oma van Toetanchamon, tentoongesteld. Martin, Leo, Rebecca en Bat Pat (ik-figuur) bezoeken de tentoonstelling en ontdekken dat de mummie leeft! Volgens een legende zou Toetanchamon pas klaar zijn om de troon te bestijgen op de dag dat hij van zijn oma zou winnen bij het spelen van een spelletje Senet. De koningin was echter onverslaanbaar en Toetanchamon is zonder te winnen farao geworden. Dat is de reden waarom de koningin nog steeds niet in vrede kan rusten. Bat Pat en de Silver kids verdiepen zich in de spelregels van Senet, en gaan een bijzondere uitdaging aan. Dit derde verhaal over de vleermuis Bat Pat* is humoristisch en leest lekker weg. De thematiek van het oude Egypte wordt op een originele manier in het verhaal verweven en maakt de lezer nieuwsgierig. Het boek ziet er aantrekkelijk uit door de gekleurde stroken boven en onder aan de pagina's en de vrolijke kleurenillustraties, enkele over twee pagina's. Achter in het boek een aantal spelletjes en enkele weetjes over mummies, farao's en piramides. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059325449

Titel De oma van Toetanchamon
Auteur Bat Pat
Secundaire auteur Blasco Pisapia ; Laura Zucotti ; Eva Goethijn
Type materiaal Boek
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, cop. 2009 - Alkmaar : Kluitman
Overige gegevens 118 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: La nonna di Tutankhamon. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2008
ISBN 9789059325449
PPN 321866142
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Mummies
Taal Nederlands