De oude Egyptenaren
Boek

De oude Egyptenaren eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Egyptenaar (cop. 2009)/ Fiona Macdonald, [vert. uit het Engels Anja De Lombaert]

Hoe leefden de mensen in de Egyptische oudheid? Tevens wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je papyruspapier, een rietjesbootje of halsketting kunt maken. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Introductie in de wereld van de oude Egyptenaren, waarbij informatie wordt afgewisseld met doe-activiteiten. Verdeeld over dertien hoofdstukken behandelt de auteur in kort bestek een veelheid aan onderwerpen. Na een korte introductie komen onder meer aan de orde de Nijl, huizen en familie, farao's, goden en magie en piramiden en tombes. Op elke twee bladzijden komt een onderwerp ter sprake in een hoofdtekst, bijteksten en in bijschriften bij de afbeeldingen. De talrijk kleurenillustraties zijn gebaseerd op foto's. Bij elk hoofdstuk worden aanwijzingen gegeven om zelf dingen te maken die op oud-Egypte betrekking hebben. Het zijn knutselwerkjes die kinderen gemakkelijk kunnen doen. Zo wordt puntsgewijs uitgelegd hoe je papyruspapier, een rietjesbootje, naambordje in hiërogliefen en een piramide maakt. Vetgedrukte woorden in de tekst zijn achterin opgenomen in de woordenlijst. Daarnaast is een register opgenomen. Als eerste kennismaking met de Egyptische oudheid is het boek goed te gebruiken. Vooral het deel met de doe-activiteiten spreekt aan. In dezelfde serie verschenen inmiddels nog tien delen. Tegelijk verscheen het deel over 'De Vikingen'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055663026

Titel De oude Egyptenaren : eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Egyptenaar
Auteur Fiona Macdonald
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 31 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Ancient Egyptians. - London : QED, 2007. - (Hands-on history)
ISBN 9789055663026
PPN 321679210
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Geschiedenis; Egyptische Oudheid

Relaties/Serie

Bezoek aan het verleden

Bezoek aan het verleden (2000-...)

vol.
Uitgeleend