Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Heeft de koningin een huissleutel? en andere vragen van kinderen aan het koningshuis
Boek

Heeft de koningin een huissleutel? en andere vragen van kinderen aan het koningshuis (cop. 2009)/ Cor de Horde, met ill. van Irene Goede

Kinderen stellen 104 vragen over het leven van de koningin en de kroonprins. Vragen als 'Verveelt ze zich niet?' en 'Op welke sport zit de koningin?' worden beantwoord. Met grappige tekeningen in oranje en zwart. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur werkt voor het maandblad 'Vorsten Royale' en beantwoordt in deze uitgave 104 vragen van kinderen over het koningshuis: het dagelijkse leven van Koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima. Vragen als 'Zingt de koningin onder de douche?', 'Smeert ze haar eigen boterham?', 'Is de koningin echt heel rijk?', 'Is haar lievelingskleur oranje?' en 'Kijkt de koningin naar soaps?' worden op heldere en humoristische wijze beantwoord. Juist door die op het eerste oog wat banale, maar erg logische vragen, kan iedereen wat leren van dit leuke boekje, iets wat eigenlijk van elk boekje in deze serie gezegd kan worden. Eerder verschenen onder andere vergelijkbare titels over leven*, dieren, de Europese Unie en de politie**. De grappige zwart-witillustraties met uiteraard als steunkleur oranje ondersteunen de tekst. Met inhoudsopgave. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789046805916

Titel Heeft de koningin een huissleutel? en andere vragen van kinderen aan het koningshuis
Auteur Cor de Horde
Secundaire auteur Irene Goede
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2009
Overige gegevens 104 p - ill - 20 cm
ISBN 9789046805916
PPN 318214113
Rubriekscode 936.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oranje-Nassau, Huis van
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Oranje-Nassau