Maak het zelf met schelpen
Boek

Maak het zelf met schelpen (cop. 2009)/ Elize van der Werff ... [et al., eindred.: Els Neele ; fotogr.: Fotografie Gerhard Witteveen ... et al. ; ill.: Jill van der Pas]

Van schelpen kun je een ketting, sleutelhanger of schilderij maken. Stap voor stap wordt verteld hoe dat moet. Met tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Uitgewerkte ideeën, stap voor stap uitgelegd, voor het maken van allerhande voorwerpen van schelpen. Schelpen kun je vinden op het strand, maar ook kopen in de winkel. Niet iedereen zal een lijmpistool of handboor in huis hebben, maar voor de rest zijn vrij eenvoudige materialen nodig. In plaats van een lijmpistool kan ook hobbylijm worden gebruikt. Na een korte inleiding volgen dertien ideeën voor het maken van onder meer een spiegeltje, prinses, ketting en schilderij. Elk onderwerp wordt kort en zakelijk, maar duidelijk uitgelegd. Na een overzicht van benodigde materialen volgen aanwijzingen in een tot vijf stappen, soms gevolgd door mogelijke variaties. Hierbij wordt gebruikgemaakt van werktekeningen in kleur. Paginagrote kleurenfoto's tonen het eindresultaat. Aantrekkelijk uitgevoerde, handzame uitgave met overzichtelijke, kleurrijke lay-out. De nadruk ligt op het uitwerken van de voorbeelden en niet op artisticiteit. Het niveau varieert van eenvoudig tot redelijk moeilijk. Maakt deel uit van de nu achtdelige serie 'Maak het zelf met'; gelijktijdig verscheen een deel over karton*. Bruikbare uitgave voor school en gezin. Vanaf ca. 9 jaar; soms is hulp van een volwassene nodig.

Specificaties

Nederlands | 9789058778369

Titel Maak het zelf met schelpen
Uniforme titel Schelpen
Secundaire auteur Elize van der Werff ; Els Neele ; Jill van der Pas
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2009
Overige gegevens 64 p - ill - 25 cm
ISBN 9789058778369
PPN 321704665
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schelpen; Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Schelpen

Relaties/Serie

Maak het zelf met ...
Boek

Maak het zelf met ... (2009-...)

vol.
Uitgeleend