Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kippen
Boek

Kippen kletskousen van het hoenderhok (cop. 2009)/ tekst: Christian Havard, foto's: agentschappen Colibri en Jacana ; eindred.: Valérie Tracqui ; [vert. uit het Frans: Wim Sanders]

In paginagrote kleurenfoto's en een eenvoudige tekst wordt verteld over het leven van kippen. Met ca. 25 herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Dit deel uit de informatieve reeks 'Pootje voor pootje' over het leven van dieren bespreekt het leven van de kip. De bouw, hun eten, het leven in groepen, de rol van de haan, het uitbroeden van eieren, de ontwikkeling van een kuiken, bedreigingen etc. komen in hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina aan de orde. Tot slot wordt nog een overzicht gegeven van enkele soortgenoten. Elk hoofdstuk is voorzien van een of meer grote kleurenfoto's met aanvullende uitleg (schrijfletters), kleine getekende illustraties en een tekst in kolommen, bestaande uit ongeveer vijf zinnen in vrij grote letters. Achter in het boek staan rond de 25 herhalingsvragen, met verwijzing naar de betreffende paginanummer(s) voor het vinden van de oplossing. Het taalgebruik van de verhalende tekst is vriendelijk en kindgericht. Een vrolijk en leerzaam boekje vol aantrekkelijke en vaak vertederende foto's. Zonder inhoudsopgave of woordenlijst. Geschikt voor werkstukken en spreekbeurten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar. In dezelfde serie verschenen inmiddels vijftien delen*.

Specificaties

Nederlands | 9789054837831

Titel Kippen : kletskousen van het hoenderhok
Auteur Christian Havard
Secundaire auteur Valerie Tracqui ; Wim Sanders
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 29 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: La poule. - Toulouse : Milan, cop. 2000. - (Mini patte)
ISBN 9789054837831
PPN 32143417X
Rubriekscode 634.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kippen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kippen

Relaties/Serie

Pootje voor pootje
Boek

Pootje voor pootje (2004-...)

vol.
Uitgeleend