De zilveren dame
Boek

De zilveren dame (cop. 2009)/ Prunella Bat, [ill.: Marco Albiero ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Pauline Akkerhuis ; red.: Catalina Steenkoop]

Sugars moeder heeft een modeshow georganiseerd. De hoofdgast is Laelia, de koningin van de elfen. Enkele leden van het Duistere volk willen tijdens de modeshow haar krachten roven. Milla en Sugar proberen dit te voorkomen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De 10-jarige Milla (een vriendelijke heks) en haar vriendin Sugar (een fee) hebben samen al veel avonturen beleefd. Het volk van Old Town is druk in de weer, want in de botanische tuin zal de modeshow van Sugars moeder worden georganiseerd en als hoofdgast zal daarbij Laelia, de koningin van de elfen, aanwezig zijn. Maar enkele leden van het Duistere Volk willen tijdens de modeshow Laelia van haar krachten beroven en die krachten dan voor duistere praktijken inzetten. Milla en Sugar moeten dit alles zien te voorkomen. Zelfstandig te lezen vierde deel van de avonturen van Milla & Sugar*. Simpel en weinig opzienbarend verhaal, dat ook nogal voorspelbaar is. De personages komen niet echt uit de verf en worden zeer oppervlakkig beschreven. Er zitten nogal wat slordigheden in de tekst. Korte hoofdstukken met een niet altijd goed volgehouden spanningsboog worden ondersteund door veel kleurrijke, cartoonachtige, weinig esthetische illustraties. Een triviaal meisjesboek met een daaraan aangepast kitscherig omslag met glitters. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054610083

Titel De zilveren dame
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Marco Albiero ; Pauline Akkerhuis ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2009
Overige gegevens 134 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: La dama d'argento. - Casale Monferrato : Piemme, 2006. - (Milla & Sugar)
ISBN 9789054610083
PPN 322126371
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Mode
Taal Nederlands