Nadia en het fantastische haar
Boek

Nadia en het fantastische haar = Nadia and her fantastic hair (2009)/ Natasja Exel, [red. door Jacq. Veldman ; vert. door Wendy Lubberding]

Nadia woont in Mexico. Ze kan met vogels praten en heeft heel bijzonder haar. Als het nestje van twee mussen uit de boom is gewaaid, bedenkt Nadia een goede plek om hun eitjes uit te broeden. Tweetalige (Nederlands/Engels) prentvertelling met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadia woont met haar moeder Esperanza in het mooie stadje La Paz in Mexico. Ze beleeft allerlei avonturen, omdat Nadia geen gewoon meisje is. Zo kan ze bijvoorbeeld met vogels praten. En ze heeft heel bijzonder haar. Nadat hun nestje uit een boom is gewaaid, mogen moedermus en vadermus hun drie eitjes uitbroeden in het haar van Nadia. Dit is het eerste deel van een serie tweetalige prentvertellingen (Nederlands/Engels) over Nadia. Het verhaal is goed gestructureerd en de hoofdpersoon komt goed uit de verf. De tekst, die zich uitstekend laat voorlezen, staat steeds op één pagina, met daartegenover een paginagrote illustratie. De tekst is bijzonder vormgegeven, soms op een gekleurde achtergrond, soms met gekleurde letters waarbij bepaalde zinnen of woorden in groter formaat zijn geplaatst. De Nederlandse tekst staat steeds boven de Engelse tekst op dezelfde pagina. De kleurrijke, speelse en vaak humoristische illustraties sluiten naadloos aan op de tekst. De Nederlandse en de Engelse tekst zijn ook te downloaden vanaf de website www.nadiabooks.com. Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar en al op jonge leeftijd kennis van de Engelse taal op te doen.

Specificaties

EngelsNederlands | 9789490203016

Titel Nadia en het fantastische haar = Nadia and her fantastic hair
Uniforme titel Nadia and her fantastic hair
Auteur Natasja Exel
Secundaire auteur Jacqueline Veldman ; Wendy Lubberding
Type materiaal Boek
Editie 1st. ed;
Uitgave [Wezep] : Exel, 2009
Overige gegevens [42] p - ill - 23 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Engels
ISBN 9789490203016
PPN 321667182
Thematrefwoord Mexico ; Vogels
Taal EngelsNederlands