Krijgt de politie ook wel eens een bon? en andere vragen van kinderen aan de politie
Boek

Krijgt de politie ook wel eens een bon? en andere vragen van kinderen aan de politie (cop. 2009)/ Christa Carbo, met ill. van Irene Goede

Kinderen stellen 104 vragen over het werk van de politie. Vragen als 'Arresteert de politie vaak kinderen?' en 'Wat is de taak van de politiehonden?' worden beantwoord. Met grappige tekeningen in blauw. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van 104 vragen die kinderen stelden over de politie komen we van alles te weten over het werk van de politie. Vragen als 'Krijgt de politie zelf ook wel eens een bon?', 'Hoeveel kinderen bellen per dag 112?', 'Hoe kun je zien of iemand een boef is?', 'Is het moeilijk om politieman of -vrouw te worden?'worden op heldere en humoristische wijze beantwoord. Juist door die op het eerste oog soms gekke, maar erg logische vragen kan iedereen er wat van leren. Het principe werd eerder toegepast in vergelijkbare uitgaven over Artis (dieren), de Europese Unie, de koningin en het (ontstaan van) leven. Voor elke vraag en het bijbehorende antwoord zijn twee pagina's beschikbaar. De tekst is verdeeld in verschillende alinea's, zonder gebruikmaking van witregels. De toepasselijke steunkleur blauw is zowel toegepast in de opmaak als voor de grappige zwart-witillustraties, die de tekst ondersteunen. Met inhoudsopgave. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789046805800

Titel Krijgt de politie ook wel eens een bon? en andere vragen van kinderen aan de politie
Auteur Christa Carbo
Secundaire auteur Irene Goede
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2009
Overige gegevens 104 p - ill - 20 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Politie
ISBN 9789046805800
PPN 318214024
Rubriekscode 395.74
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Politie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Politie