My First English Van Dale
Boek

My First English Van Dale voorleeswoordenboek (2009)/ geschreven door Mariska Albers, getek. door Paula Gerritsen

Engels woordenboek, waarin via plaatjes en rijmpjes de betekenis van ruim 700 eenvoudige Engelse woorden worden verduidelijkt. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Recensie

Dit woordenboek voor jonge Nederlandse kinderen heeft de vorm van een prentenboek. Het bevat ruim zevenhonderd gangbare, alfabetisch geordende Brits-Engelse trefwoorden, waarvan de betekenis wordt geïllustreerd met een kleurentekening en een rijmpje in het Engels. Op elke bladzijde staan zes tekeningen (trefwoorden), vijf kleine met een tweeregelig versje, een grote met een vierregelig versje. Steeds staat het trefwoord vetgedrukt met ernaast de Nederlandse vertaling, eronder de tekening die de betekenis van het woord illustreert, gevolgd door een Engels rijmpje dat hetzelfde doet, met Nederlandse vertaling. De ervaren Nederlandse vertaler/redacteur heeft leuke Engelse rijmpjes geschreven die uitstekend de betekenis van woorden illustreren en goed aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen. De vrolijke kleurentekeningen illustreren niet alleen de woordbetekenis erg goed, maar zijn ook leuk om naar te kijken, waardoor dit naast een geslaagd voorleeswoordenboek ook een leerzaam prentenboek is. De uitgave 'My First English Van Dale interactief woordenboek'*, een interactieve cd-rom met duizend eenvoudige Engelse woorden is gebaseerd op deze uitgave. Onder begeleiding vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789066480452

Titel My First English Van Dale : voorleeswoordenboek
Auteur Mariska Albers
Secundaire auteur Paula Gerritsen
Type materiaal Boek
Editie 1e ed;
Uitgave Utrecht [etc.] : Van Dale, 2009
Overige gegevens 136 p - ill - 26 cm
Annotatie Gebaseerd op: Mijn eerste Van Dale / Liesbeth Schlichting, Betty Sluyzer en Marja Verburg. - Utrecht [etc.] : Van Dale Lexicografie, cop. 2005
ISBN 9789066480452
PPN 320405133
Rubriekscode Engels 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engelse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Engelse taal