Onze spectaculaire planeet
Boek

Onze spectaculaire planeet de grote gebeurtenissen in het dierenrijk (cop. 2009)/ inhoudelijke red.: Karen Bass, met een inl. van Brian Leith ; [vert. uit het Engels: Studio Imago: Davida van Dijke ... et al. ; red.: Studio Imago: Rob Bartels ; eindred.: Hannah Barnes-Murphy ; cartogr. en ill.: Martin Darlinson ; index: Hilary Bird]

Verslag in woord en beeld van zes jaarlijks terugkerende fenomenen in het dierenrijk, zoals de zalmtrek in Canada en de overstroming in de Okavangodelta in Afrika.

Recensie

In dit schitterende boek, gebaseerd op de BBC televisieserie 'Nature's great events', beschrijft een succesvol team van schrijvers en filmers zes grote jaarlijks terugkerende seizoensgebonden gebeurtenissen in het dierenrijk. De ervaringen die zij opdoen tijdens hun bezoek aan verschillende locaties worden levendig beschreven en aangevuld met meer dan 400 schitterende kleurenfoto's en achtergrondinformatie over tal van verschillende diersoorten. In meer dan 300 pagina's passeren zes indrukwekkende natuurfenomenen de revue, waarbij aandacht is voor de overstroming in de Okavangodelta in Afrika, een feestmaal in de wateren van Alaska, de dooi in het noordpoolgebied, de migratie in Afrika, de tocht van miljoenen sardines langs de kust van Zuid-Afrika en de zalmtrek in Canada. Een indrukwekkend boek waaruit duidelijk naar voren komt hoe fascinerend en complex onze aarde is. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789059563162

Titel Onze spectaculaire planeet : de grote gebeurtenissen in het dierenrijk
Instelling /Studio Imago, Amersfoort
Secundaire auteur Karen Bass ; Brian Leith ; Davida van Dijke ; Rob Bartels ; Hilary Bird
Type materiaal Boek
Uitgave s-Graveland : Fontaine, cop. 2009
Overige gegevens 320 p - ill - 29 cm
Annotatie Uit. in samenw. met de BBC - Met lit. opg., reg - Vert. van: Nature's great events. - Londen : Beazley, 2009
ISBN 9789059563162
PPN 321546997
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren