Catalogus van de Nederlandse munten
Boek

Catalogus van de Nederlandse munten geslagen sinds het aantreden van Philips II tot aan het einde van de Bataafse Republiek (1555-1806) (2009)/ [samengest.] door Jan C. van der Wis en Tom Passon

Aanwezigheid

Recensie

Tweede, sterk uitgebreide en verbeterde editie van een catalogus van Nederlandse munten die werden geslagen in de periode tussen de kroning van Philips II als vorst van de Nederlanden en het einde van de Bataafse Republiek in 1806. De provincies en steden die munten uitgaven in deze periode, zijn in alfabetische volgorde opgenomen; de munten staan naar waarde gerangschikt, dus duiten volgen achter in de rij. Van elke munt wordt een korte beschrijving gegeven, met verwijzingen naar literatuur; daaronder een jaartallenlijst met de handelswaarde van de munt voor vier verschillende kwaliteiten; ook allerlei varianten worden gesignaleerd. Van alle munttypen is een foto of tekening in zwart-wit opgenomen. In deze geactualiseerde editie zijn de beschrijvingen van de munten uitgebreid, zijn emissies en varianten toegevoegd die in de eerste editie nog ontbraken en is een nieuw hoofdstuk over kloppen (instempelingen) opgenomen. Achterin lijsten van Latijnse opschriften en spreuken met hun vertaling. Verzamelaars en munthandelaren zullen ongetwijfeld met plezier van deze catalogus gebruikmaken. Met enkele advertentiepagina's.

Specificaties

Nederlands | 9789066220065

Titel Catalogus van de Nederlandse munten : geslagen sinds het aantreden van Philips II tot aan het einde van de Bataafse Republiek (1555-1806)
Uniforme titel Nederlandse munten
Secundaire auteur Jan C. van der Wis ; Tom Passon
Type materiaal Boek
Editie 2e geheel herz. en verb. dr;
Uitgave Apeldoorn : Omni-Trading, 2009
Overige gegevens 520 p - ill - 28 cm
Annotatie 1e dr.: 2006 - Groot op omslag en titelp. afgedrukt: Nederlandse munten
ISBN 9789066220065
PPN 322162637
Rubriekscode 623.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Munten; Nederland; Catalogi
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Munten