De Oorlog
Boek

De Oorlog gebaseerd op de gelijknamige televisieserie van de NPS (cop. 2009)/ Ad van Liempt, met medew. van Hans Blom ; research: Chris van Esterik ... [et al.]

Overzicht van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië en van de gevolgen daarvan op korte en lange termijn.

Aanwezigheid

Recensie

Dat naast de succesvolle televisieserie er een boekuitgave zou verschijnen, was te verwachten. Daarin komt naast het op televisie getoonde ook allerlei achtergrondinformatie aan de orde die daarin niet of nauwelijks kon worden behandeld, zoals de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor ons land op korte en lange termijn. De oorlog zelf en de gevolgen voor ons land en het toenmalige Nederlands-Indië zijn al in vele boeken beschreven. Maar de auteur, tevens scenarist en eindredacteur van de serie, is erin geslaagd om een boek te schrijven dat door zijn beknoptheid een duidelijk beeld van het gebeuren toen laat zien, meer dan eerder uitgegeven, meestal veel gedetailleerder en uitgebreider werken. Daarbij maakt hij het geheel levendiger en aansprekender door het opnemen van uitspraken uit dagboeken. Bovendien biedt het boek een overzicht van zaken en gebeurtenissen die, soms zelfs vele jaren, na het einde van de Tweede Wereldoorlog aan de orde waren en nog zijn. Dat maakt het extra interessant. Met veel illustraties in zwart-wit, eindnoten, een beredeneerde literatuuropgave en een register. Een absolute aanrader waarvoor ongetwijfeld veel belangstelling zal zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789460031885

Titel De Oorlog : gebaseerd op de gelijknamige televisieserie van de NPS
Auteur Ad van Liempt
Secundaire auteur Hans Blom ; Chris van Esterik
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Balans, cop. 2009
Overige gegevens 501 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789460031885
PPN 318232324
Rubriekscode 928
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog II
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II