Van Dale basiswoordenboek Nederlands
Boek

Van Dale basiswoordenboek Nederlands ([2009])/ door Marja Verburg, met medew. van Erica van Rijsewijk en Ludo Permentier

Verklarend woordenboek voor de Nederlandse taal, met name geschikt voor mensen die Nederlands als tweede taal leren.Verklarend woordenboek voor de Nederlandse taal. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Spannend en Actief - 1e verd. - Lezen en schrijven WOORDENBOEKEN NEDERLANDS 831 VERB

Recensie

Verklarend Nederlandse woordenboek voor leerlingen in de hoogste twee leerjaren van het basisonderwijs en de eerste jaren van het voortgezet onderwijs. Uiteraard is het niet alleen handig voor op school, maar ook thuis. Het blijkt tevens een praktisch hulpmiddel voor mensen van niet-Nederlandse herkomst die enigszins gevorderd zijn. Opgenomen zijn veel voorkomende gewone en moeilijke woorden uit spreek- en schrijftaal, afkortingen, telwoorden, ondoorzichtige samenstellingen, termen uit populaire vakgebieden en voor- en achtervoegsels. Een aparte lijst met aardrijkskundige namen completeert een en ander. Het fraai uitgegeven boek munt uit door heldere formuleringen en een grote overzichtelijkheid. Op beide schutbladen is dezelfde gebruiksaanwijzing opgenomen. Bij de derde herziene editie (2006) werden 1200 woorden toegevoegd, evenals informatiekaders waarin nuttige begrippen in samenhang bij elkaar staan, lessen om met een woordenboek om te gaan en een handig snelzoeksyteem met op elke bladzijde het alfabet. Vanaf september 2006 is het woordenboek digitaal beschikbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789066488687

Titel Van Dale basiswoordenboek Nederlands
Uniforme titel Basiswoordenboek van de Nederlandse taal
Auteur Marja Verburg
Secundaire auteur Erica van Rijsewijk ; Ludo Permentier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Van Dale, [2009] - [Groningen etc.] : Noordhoff
Overige gegevens 633 p - 25 cm
Annotatie Oorspr. titel: Van Dale basiswoordenboek van de Nederlandse taal. - Gorinchem : De Ruiter, 1987
ISBN 9789066488687
PPN 321364600
Rubriekscode Nederlands 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal