Het Vaticaan
Boek

Het Vaticaan (cop. 2009)/ Michael Collins, [managing ed. Debra Wolter ; ed. Tom Broder ... et al. ; photogr. Christopher Pillitz ... et al. ; vert. uit het Engels]

Informatie in woord en beeld over de geschiedenis, kunstschatten en mensen in het Vaticaan, het bestuurlijk centrum van de rooms-katholieke kerk.

Aanwezigheid

Recensie

Een mooi vormgegeven boek over heel veel aspecten van het Vaticaan, zoals bekend het bestuurlijk centrum van de rooms-katholieke kerk. Een kwart van het boek gaat over de geschiedenis, de helft over architectuur en kunstschatten en een kwart over twaalf verschillende functionarissen, van paus tot Zwitsers gardist. Het bevat een schat aan kleurenfoto's van mensen, kunstschatten en architectuur. Samen met de lay-out geven de illustraties het werk de uitstraling van een koffietafelboek. Met lijst van pausen, woordenlijst en index. Zeer geschikt als kennismaking met de pracht en praal van de Eeuwige Stad. Bijvoorbeeld de Engelenburcht; eerst twee pagina's met kleine foto's en enige tekst, en dan een foto over twee pagina's met de engelen van Bernini en de aartsengel Michael op de top, afgesloten door een fototour door het interieur. De auteur is in 1985 priester gewijd en heeft onder andere wereldreligies gedoceerd aan de Amerikaanse Universiteit in Rome. Eerder schreef hij onder meer 'Het verhaal van het christendom' (2000)*.

Specificaties

Nederlands | 9789049101183

Titel Het Vaticaan
Auteur Michael Collins
Secundaire auteur Debra Wolter
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Winkler Prins, cop. 2009
Overige gegevens 311 p - ill - 29 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: London : Dorling Kindersley, 2008 - Met index, lit. opg
ISBN 9789049101183
PPN 32166552X
Rubriekscode Vaticaanstad 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vaticaanstad
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Vaticaanstad