Hoe ik mijn gedrag verbeter
Boek

Hoe ik mijn gedrag verbeter (cop. 2009)/ Carmen Pastor Gimeno, Francisco Xavier Méndez Carrillo, Juan Sevillà Gasco, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; fotogr.: Xulio Gil Rodriguez]

Regels die te maken hebben met voedsel, meehelpen, je best doen, omgangsvormen, hygiëne en aardig leren zijn voor lichaam en geest van jezelf, maar ook van anderen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkante uitgave in de nieuwe serie 'Denk eens na over...'*, waarin samen met kinderen wordt nagedacht over de wijze waarop zij zelf hun gedrag beter kunnen leren begrijpen, beïnvloeden en verbeteren. Er wordt een directe relatie gelegd tussen goed geregelde, natuurlijke mechanismen, verkeersregels, trainingen, de (natuurlijke, maar ook natuurkundige) effecten van actie en reactie. Centraal staat: het ontwikkelen van gedragsregels die nodig zijn voor ieders groei en persoonlijkheidsontwikkeling ten behoeve van het ontwikkelen van vriendelijke relaties met alles wat leeft. Die gedragsregels vloeien voort uit basisnormen die te maken hebben met samenleven, voedsel, activiteit en rust, meehelpen, je best doen, omgangsvormen, hygiëne en aardig leren zijn voor lichaam en geest van jezelf, maar ook van anderen. Goed als handreiking voor het ontwikkeling van een persoonlijke leefstijl en voor het bewustwordingsproces ten aanzien van wie je als mens nu eigenlijk zou willen zijn. Ben je een kind dat verantwoordelijkheid draagt of meewerkt? Doe je dat mopperend of tegensprekend? De informatieve tekst wordt verhelderd met korte strips, kleurenfoto's, lijstjes, vergelijkingen en situaties uit de werkelijkheid. Met uitgebreide inhoudsopgave. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055663552

Titel Hoe ik mijn gedrag verbeter
Auteur Carmen Pastor Gimeno ; Francisco Xavier Méndez Carrillo ; Juan Sevillà Gasco
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Xulio Gil Rodriguez ; Francisco Xavier Méndez Carrillo ; Juan Sevillà Gasco
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 53 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Vert. van: How to improve my behaviour. - Vigo : Nova Galicia Edicions, cop. 2006
ISBN 9789055663552
PPN 322280834
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gedrag ; Gehoorzaamheid; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Gehoorzaamheid

Relaties/Serie

Denk eens na over...
Boek

Denk eens na over... (2009-...)

vol.
Uitgeleend