Geïllustreerde atlas voor kinderen
Boek

Geïllustreerde atlas voor kinderen (cop. 2007)/ ill.: Linda Edwards, tekst: Ruth Brocklehurst ; cartgogr.: Craig Asquith ; vert. [uit het Engels]: Erik Potman ; red.: Carla Brown en Renny Slade-van der Deen

Een reis over de wereld waarbij van alles wordt verteld over o.a. het heelal, landen en steden, en woestijnen en bossen. Met landkaarten waarop de informatie in woord en beeld is terug te vinden. Met een quiz en veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Naast de gebruikelijke kaarten van de verschillende werelddelen bevat deze geïllustreerde atlas ook informatie over o.a. woestijnen, bergen en oceanen. De combinatie van deze twee informatiebronnen maakt dat de atlas voor de doelgroep zelfstandig te verwerken is. In het eerste gedeelte wordt per twee pagina's informatie op thema gegeven: het heelal, landen en steden, mensen, bossen enz. De informatie wordt onderverdeeld op subthema aangeboden in korte stukjes tekst op een gekleurde achtergrond en met leuke en informatieve illustraties. Onderaan kleine plaatjes met bijschrift die op de landkaarten in het tweede gedeelte zijn terug te vinden. De kaarten van de werelddelen en Noord- en Zuidpool bevatten veel details die bijdragen aan de kennis van landen en volkeren. Maar door de veelheid aan tekeningetjes en tekst zijn ze niet altijd even overzichtelijk. Achterin een quiz die moet worden opgelost door te bladeren in het boek. De kleurrijke en tot de verbeelding sprekende uitvoering maakt deze kinderatlas aantrekkelijk. Bevat in totaal vijfhonderd plaatsnamen. Met antwoorden op de quiz. Twee registers vergemakkelijken het zoeken: plaatsenregister en zakenregister. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054573005

Titel Geïllustreerde atlas voor kinderen
Uniforme titel Atlas voor kinderen
Auteur Linda Edwards
Secundaire auteur Ruth Brocklehurst ; Erik Potman ; Carla Brown
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2007
Overige gegevens 48 p - ill., krt - 32 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Children's picture atlas. - London : Usborne, cop. 2003
ISBN 9789054573005
PPN 322270944
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geografie
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen