Het boek van mannetje Koek
Boek

Het boek van mannetje Koek (cop. 2009)/ Pieter Gaudesaboos & Lorraine Francis, [ill. en vormgeving Pieter Gaudesaboos ; vert. uit het Engels Evelien de Vlieger]

Mannetje Koek is jarig en krijgt visite. Iedere keer als de deurbel gaat, brengt iemand een nieuwe verrassing mee. Hardkartonnen prentenboek in de vorm van een biscuitje met gekleurde illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Hardkartonnen prentenboek in de vorm van een langwerpig biscuitje over Mannetje Koek, zijn verjaardagsfeest en de visite. Mannetje Koek is een biscuitje op superdunne beentjes met laarzen aan. De gasten zijn Kastanje, Schaal met Erwtjes, papa en mama Koek en Bolletje Kaas. De kunstzinnige illustraties in gemengde technieken laten zich lezen als een soort stripverhaal, met twee of drie afbeeldingen onder elkaar tegen een witte achtergrond. De onderste illustratie op de rechterpagina bestaat telkens uit hetzelfde gestileerde huiskamerinterieur waarin zich steeds meer gasten verzamelen, belangrijk is het grote raam waardoor de kijker het silhouet van de naderende gast kan zien. In tegenstelling tot de gasten heeft de familie Koek geen gezicht; daardoor krijgt de kijker geen écht contact met de hoofdpersoon. De tekst bestaat uit een tot twee korte regels, grotendeels in vraag-en-antwoord-stijl, en is in wit, zwart of bruin weergegeven. Vraagwoorden (wie, wat, waarom) zijn onderstreept; namen, emoties (is dol, is verzot) en uitroepen zijn vetgedrukt. Fijn is het herhalingseffect in woord en beeld. Het boek werd zogenaamd geschreven door de drie vrienden van Mannetje Koek in 'Mannetje Koek schrijft een boek'*. Een intrigerend kijkboek vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020986440

Titel Het boek van mannetje Koek
Auteur Pieter Gaudesaboos ; Lorraine Francis
Secundaire auteur Lorraine Francis ; Evelien De Vlieger
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2009
Overige gegevens [16] p - ill - 21 cm
ISBN 9789020986440
PPN 32065088X
Thematrefwoord Verjaardagen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands