Mannetje Koek schrijft een boek
Boek

Mannetje Koek schrijft een boek (cop. 2009)/ Pieter Gaudesaboos [ill.], & Lorraine Francis [tekst ; vert. uit het Engels door Siska Goeminne]

Mannetje Koek wordt 100 jaar. Hij heeft geen tijd voor een feest want hij schrijft een boek over zijn leven. Zijn vrienden maken zich zorgen over de inhoud. Grootformaat kartonnen prentenboek met gekleurde illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prentenboek over Mannetje Koek die 100 jaar wordt. Zijn vriendjes, de Erwtjes, Kastanje en Bolletje Kaas, verwachten een leuk feest, maar Mannetje Koek heeft het veel te druk, hij is bezig een boek over zijn leven te schrijven. De drie vriendjes zijn bang dat hij ook minder leuke dingen over hen zal schrijven. Als het boek klaar is, sluipen ze het huis van Mannetje Koek in om alle minder mooie verhalen eruit te scheuren, maar het Boek gaat er vandoor! Dat is het begin van een doldwaze achtervolging waarbij het Boek en de drie vriendjes allerlei avonturen beleven. Een vrolijk, geestig en fantasievol verhaal met kleurrijke, speelse illustraties; iedere bladzijde biedt weer nieuwe verrassingen. Een origineel, mooi uitgevoerd, groot formaat prentenboek met kartonnen bladzijden met afgeronde hoeken. Middenin het omslag en de eerste bladzijde bevindt zich een grappig rond kijkgat. De auteur is jeugdbibliothecaris in Ierland. Het werk van de illustrator werd meermalen bekroond, zo kreeg 'Linus' De Gouden Uil Jeugdliteratuur 2008. Het boek dat de drie vriendjes aan het eind van het verhaal voor Mannetje Koek schrijven, is apart uitgegeven als 'Het boek van Mannetje Koek*. Om steeds weer te bekijken, voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020984118

Titel Mannetje Koek schrijft een boek
Auteur Pieter Gaudesaboos
Secundaire auteur Lorraine Francis ; Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2009
Overige gegevens [31] p - ill - 31 cm
ISBN 9789020984118
PPN 320650375
Thematrefwoord Verjaardagen ; Schrijven
Taal Nederlands