Om nooit te vergeten
Boek

Om nooit te vergeten samen lezen en praten over de dood (cop. 2009)/ [geschreven door] Linda Klein, & [geïll. door] Nynke Mare Talsma

Als Imme met zijn moeder naar de boerderij gaat, mist hij geitje Stippel. Stippel was ziek en is doodgegaan. Dat is de aanleiding om te praten over leven en dood. Prentenboek met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vierkant prentenboek om te praten over de dood. Het jongetje Imme gaat met zijn moeder naar de boerderij om kaas te halen. Bij de boerderij aangekomen mist hij een geit. Dat is de aanleiding om te praten over de dood van Lotte en Opa. Nergens wordt expliciet vermeld dat Lotte een zusje is. Het verhaal biedt de ruimte om zaken als leven en dood te bespreken met de eigen gevoelens en vragen die daarbij opkomen. In de tekst zijn twee liedjes verwerkt van Elly en Rikkert Zuiderveld. Geschreven vanuit een christelijke benadering. Op de website van de uitgever, www.arkmedia.nl, is een lesbrief met praktische tips te vinden. De illustraties in zachte kleuren sluiten goed aan bij de tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033831003

Titel Om nooit te vergeten : samen lezen en praten over de dood
Auteur Linda Klein ; Nynke Mare Talsma
Secundaire auteur Nynke Mare Talsma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2009
Overige gegevens [28] p - ill - 21×22 cm
ISBN 9789033831003
PPN 318828979
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Dood
Taal Nederlands
PIM Trefwoord Rouwproces