Waar is Wally? De wereld rond
Boek

Waar is Wally? De wereld rond (cop. 2009)/ Martin Handford, [vert. uit het Engels: Hilde Asaert ... et al. ; ill.: Martin Handford]

Wally reist over de wereld, gaat door de tijden heen en bezoekt allerlei fantasiewezens. Zestig zoekplaten waarop Wally en zijn vier medereizigers te vinden zijn. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Wally is een slungelig mannetje met een brilletje, roodwit gestreepte trui en dito muts met pompoen, een spijkerbroek, wandelstok en dichte schoenen. Wally neemt de 'lezer' mee de wereld rond, gaat dwars door de tijden heen en bezoekt tevens tovenaars en fantasiewezens. De hoofdzaak is om Wally en zijn vier medereizigers terug te vinden in een zestigtal zoekplaten over dubbele pagina's. De uitgave is een bundeling van vijf boekjes rondom verschillende thema's, waarbij de (historische) informatie met een korreltje zout moet worden genomen. Er zijn (uitvouwbare) lijsten toegevoegd met extra opdrachten. De hectische en hilarische taferelen bestaan uit interacties tussen honderden mensfiguurtjes van zo'n een tot drie centimeter groot. Oorzaak en gevolg zijn waarneembaar en de (panto)mime spreekt voor zich. Linksboven richt Wally zich tot de kijker en introduceert hij enthousiast de bijbehorende zoekplaat. Zowel tekst als illustratie zijn nogal priegelig in het wat kleine, maar weliswaar handzame en luxe uitgevoerde boekje (afgesloten met een elastiek). Voor jong en oud, vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 97890022357579789051595864

Titel Waar is Wally? De wereld rond
Uniforme titel Waar is Wally? De wereld rond
Auteur Martin Handford
Secundaire auteur Hilde Asaert
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2009 - Amsterdam : Memphis Belle
Overige gegevens [154] p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Where's Wally? The ultimate travel collection. - London : Walker Books, cop. 2009
ISBN 97890022357579789051595864
PPN 320624951
Thematrefwoord Zoekplatenboeken ; Tijdreizen ; Ontdekkingsreizen
Taal Nederlands