Wie is de baas?
Boek

Wie is de baas? ( cop. 2009)/ Buffy Silverman, [vert. uit het Engels: Bart Janssen]

Hoe werken de hersenen? Het deel uitmaken van een basketbalteam wordt vergeleken met het slimme teamwork van de hersenen. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de 'Skoop'-reeks*, een serie die met name bestemd is voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. Dit handzame deeltje gaat over de werking van de hersenen en het ingenieuze samenspel dat daarbij plaatsvindt tussen cellen, neuronen, zenuwstelsel, zintuigen, ruggenmerg en spierhandelingen. Heel mooi is de wijze waarop (deel uitmaken van) een sportteam door alle hoofdstukken heen als vergelijking en metafoor wordt gehanteerd voor het slimme teamwork van de menselijke hersenen. De informatie is beknopt en to the point en wordt beneden aan de pagina in een kort zinnetje samengevat. Vetgedrukte woorden verwijzen naar een uitlegpagina. Kleurige, schematische illustraties met kernwoorden, als ook realistische kleurenfoto's vullen de geschreven tekst op verhelderende wijze aan. Besloten wordt met een verwijzing naar verdere literatuur en een register. In beknopte samenhang wordt hier een prachtig thema, de werking van de menselijke hersenen en de hersenen als controlekamer van het lichaam, op perfecte wijze van inhoud en vorm voorzien. De oorspronkelijk uitgave is vertaald in begrijpelijk, actueel Nederlands. De uitgave, maar ook de gehele reeks, is meer dan een aanrader. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar; ook voor moeilijke lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789054838593

Titel Wie is de baas?
Auteur Buffy Silverman
Secundaire auteur Bart Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2009 - [Sprang-Capelle] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De hersenen en het zenuwstelsel - Met lit. opg., reg - Vert. van: Who's in control? - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054838593
PPN 32053507X
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zenuwstelsel
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hersenen

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend