Het Grote Boek der Apokriefen
Boek

Het Grote Boek der Apokriefen geheime vroegchristelijke teksten (cop. 2009)/ Jacob Slavenburg (red.), [vert. Arend Jan Bolhuis ... et al. ; bijzondere bijdr.: Roelof van den Broek ... et al.]

Verzameling van vroegchristelijke geschriften die qua genre tot de Bijbel behoren, maar niet in het Nieuwe Testament zijn opgenomen.

Aanwezigheid

Recensie

Onder redactie van Jacob van Slavenburg, cultuurhistoricus en auteur van vele boeken over het (vroege) christendom, verscheen 'Het grote boek der Apokriefen'. Dit verzorgde boek met het voor deze serie bekende langwerpige formaat is de eerste vrijwel complete uitgave in het Nederlands van alle apocriefe geschriften uit de eerste vier eeuwen. Dit zijn bepaalde boeken die niet tot de canon van de Bijbel gerekend worden. Een deel ervan wordt binnen het christendom wel gebruikt, maar hebben minder gezag dan de 'echte' Bijbelboeken. In de meer dan 1150 pagina's komen tientallen geschriften aan bod, elk binnen een bepaalde rubriek en voorafgegaan door een korte en zeer toegankelijke inleiding (plus eindnoten, een literatuuropgave en uitgebreide index). Ook de vlotte vertaling maakt het boek buitengewoon goed leesbaar. Een aanrader voor een ieder die in het (vroege) christendom geïnteresseerd is, zowel voor de kenners als voor mensen die nog niet zo veel over het onderwerp weten.

Specificaties

Nederlands | 9789020203578

Titel Het Grote Boek der Apokriefen : geheime vroegchristelijke teksten
Secundaire auteur Jacob Slavenburg ; Arend Jan Bolhuis ; Roelof van den Broek
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Ankh-Hermes, cop. 2009
Overige gegevens 1170 p - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789020203578
PPN 32053359X
Rubriekscode 227.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Apocriefe boeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Apocriefe boeken