Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn vader is geen moordenaar
Boek

Mijn vader is geen moordenaar de tijd van televisie en computers, 1950-heden : Srebrenica ([2009])/ [auteur] Margriet Breet, & [ill.] Peter-Paul Rauwerda ; [cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

De vader van Nienke is als militair in Bosnië geweest. Nienkes beste vriendin, de Bosnische Radja, noemt hem tot Nienkes verbijstering een moordenaar. Leesboek met informatie over de oorlog in Bosnië-Herzegovina. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vader van Nienke is als militair van Dutchbat-3 in Bosnië geweest. Na zijn terugkeer blijkt hij in gedrag erg ten negatieve veranderd te zijn. Bovendien noemt Nienkes beste vriendin, de Bosnische Radja, hem tot Nienkes verbijstering 'een moordenaar'. Tegen veel verdrukking in gaat Nienke van haar 7e tot 10e jaar op zoek naar haar vriendin en naar antwoorden op de vele vragen die ze intussen over haar vaders rol in het geheel heeft. Dit boek is onderdeel van het omvangrijke en aantrekkelijke project 'Terugblikken'* met prentenboeken, leesboeken, posters en ansichtkaarten rondom de tien tijdvakken en de vijftig vensters van de canon voor de Nederlandse geschiedenis. De leesboeken hebben zwart-witillustraties en steeds vijf informatieve pagina's met tekst en kleurenfoto's. In dit deel zijn de illustraties, die intimiteit uitstralen, gemaakt met zwart contépotlood. De informatie gaat over Srebrenica. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053003503

Titel Mijn vader is geen moordenaar : de tijd van televisie en computers, 1950-heden : Srebrenica
Auteur Margriet Breet ; Peter-Paul Rauwerda
Instelling /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Anne Roos ; Peter-Paul Rauwerda ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2009]
Overige gegevens 97 p - ill., krt - 21 cm
ISBN 9789053003503
PPN 321812794
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Srebrenica ; Oorlogen ; Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Srebrenica ; Oorlogen ; Vriendschap

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 47
Uitgeleend