De twee strijdsters
Boek

De twee strijdsters (cop. 2009)/ Licia Troisi, [ill.: Fernando Ambrosi ; graphics: Silvia Bovo ; vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations]

Een 17-jarig meisje moet zich ontdoen van een vloek die over haar is uitgesproken. Ondertussen wordt ze achtervolgd door een ander meisje, dat door het Moordenaarsgilde gestuurd is om haar te vermoorden.Dubhe (17) moet zich ontdoen van een vloek die over haar is uitgesproken. Ondertussen wordt ze achtervolgd door Rekla, die door het Moordenaarsgilde gestuurd is om Dubhe te vermoorden. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat ze in het eerste deel* aan het moordenaarsgilde is ontsnapt, moet de jonge strijdster Dubhe zich in dit tweede deel ontdoen van de vloek die haar is opgelegd. Alleen Sennar, de machtigste magiër die teruggetrokken leeft, kan haar redden. Daarnaast moet er een offer worden gebracht om Aster de Tiran weer tot leven te brengen. Als offer is de kleinzoon van Sennar uitgekozen. Op deze jongen wordt dan ook voortdurend jacht gemaakt. Dubhe en haar reisgenoot Lonerin worden achtervolgd door de vijandige Rekla. Zij is uit op wraak tegen Dubhe, wat ontaardt in een spannende strijd. Heerlijk boek voor de echte fantasy-liefhebber waarbij voorkennis van het vorige boek handig is om direct in de mysterieuze sfeer te geraken. Het boek is verdeeld in drie delen en 29 hoofdstukken. Het leest vlot; sommige passages, met name in het begin, zijn wat langdradig. De karakters komen in dit deel veel beter uit de verf. Achterin is een lijst met personages opgenomen. Het laatste deel uit de trilogie zal 'Een nieuw rijk' gaan heten. Op het mysterieuze omslag twee strijdsters. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345213

Titel De twee strijdsters
Auteur Licia Troisi
Instelling /Boscolo Translations
Secundaire auteur Fernando Ambrosi
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books Bakermat, cop. 2009
Overige gegevens 487 p - ill., krt - 22 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Fantoom - Vert. van: Le due guerriere. - Milano : Mondadori, cop. 2007. - (Le guerre del Mondo Emerso ; 2)
ISBN 9789078345213
PPN 322236924
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De oorlogen van de Verrezen Wereld
Boek

De oorlogen van de Verrezen Wereld (2008-...)

vol. 2
Uitgeleend
Licia Troisi