De verborgen stad
Boek

De verborgen stad (cop. 2009)/ Thea Stilton, [red.: Red Whale ... et al. ; eindred.: Katja Centomo ; inkleuring: Fabio Bonechi ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Pauline Akkerhuis ; met medew. van Michela Battaglin]

De Thea Sisters gaan naar Peru. Daar krijgen ze te maken met een boevenbende die het geheim van de Verborgen Stad van de Inca's wil bemachtigen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Paulina moet plotseling naar Peru om een vriend te helpen die in gevaar verkeert. De Thea Sisters gaan met haar mee. Daar krijgen ze te maken met een boevenbende die het geheim van de Verborgen Stad van de Inca's wil bemachtigen. Vierde deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen, lijstjes in te vullen, recepten te maken, spelletjes en testjes te doen of nuttige informatie over Zuid-Amerika op te slaan. Land, volk, natuur en historie worden spelenderwijs behandeld. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen daarbij alle bladzijden van het boek. Een populaire uitgave die meisjes zeker zal aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085920885

Titel De verborgen stad
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Red Whale ; Alessandro Battan ; Pauline Akkerhuis ; Michela Battaglin ; Fabio Bonechi
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2009 - Mechelen : Baeckens Books
Overige gegevens 178, [46] p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: La città segreta. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2006
ISBN 9789085920885
PPN 318998297
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Zuid-Amerika ; Inca's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Thea Sisters
Boek

Thea Sisters (2008-...)

vol. 5
Uitgeleend
Thea Stilton