Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Storm op komst
Boek

Storm op komst (cop. 2009)/ Allison Lassieur, vert. [uit het Engels]: Anne Hottenhuis

Hoe wordt voorspeld of er een storm of orkaan aankomt? Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe kun je voorspellen of er een storm of orkaan aankomt? In acht korte hoofdstukken wordt onder andere verteld wat orkanen zijn en waar ze voorkomen, apparatuur om het weer te meten, voortekenen van een storm, orkaanjagers (piloten die orkanen binnenvliegen), de gevolgen en veiligheidsmaatregelen. Elke dubbele pagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met eenvoudige teksten in een grote letter. Ze bevatten nauwelijks details, waardoor de doelgroep vooral gericht blijft op hoofdlijnen. Kernwoorden staan steeds vetgedrukt zodat je snel weet wat centraal staat. Ze zijn ook te vinden in de verklarende woordenlijst achterin. Soms is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een rond kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan enige internetlinks, verwijzing naar boeken en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de nieuwe, nu twintigdelige serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054838579

Titel Storm op komst
Auteur Allison Lassieur
Secundaire auteur Anne Hottenhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2009 - [Sprang-Capelle] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Het meten en voorspellen van het weer - Met lit. opg., reg - Vert. van: Storm tracker. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054838579
PPN 320535053
Rubriekscode 555.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Orkanen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Stormen

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend