De heksen
Luisterboek

De heksen hoorspel (cop. 2004)/ Roald Dahl, prod. Wim Pel Productions ; regie: Studio Michel Mulders ; muz.: Ruud van Es ; met de stemmen van: Bram Bart ... [et al.] ; bew.: Mellie Buse

De 7-jarige Luke woont bij zijn oma. Zij weet alles over heksen. De jongen komt per ongeluk midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoorspelbewerking van het boek* uit 1983. Nadat zijn beide ouders bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen, wordt de 7-jarige Luke opgenomen door zijn Noorse grootmoeder, waarna ze samen in Engeland gaan wonen. Daar wonen de gemeenste heksen van de wereld. Heksen zijn overigens gewone vrouwen die men slechts aan kleine details kan herkennen. Grootmoeder is een expert op het gebied van de 'heksuologie' en maakt haar kleinzoon deelgenoot van deze kennis. In Engeland komt hij midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen. De stemmen worden sfeervol ingesproken door o.a. Bram Bart, Marloes van den Heuvel, Lucie de Lange, Corrie van der Linden, Christa Lips en Lotte Lohr. In 1990 verfilmd door Nicolas Roeg. Een spannend avontuur voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9054446749

Titel De heksen : hoorspel
Auteur Roald Dahl
Instelling /Wim Pel Productions
Secundaire auteur Bram Bart ; Mellie Buse
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, cop. 2004
Overige gegevens 2 audio-cd's (105 min.)
Annotatie Hoorspelbewerking van het gelijknamige boek: Baarn : Fontein, 1984
ISBN 9054446749
PPN 296459690
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Grootouders
Taal Nederlands