Mooi Europa
Boek

Mooi Europa ruimtelijke kwaliteitszorg in Europa (2009)/ [samenstelling en red.] Nico Nelissen, Flip ten Cate, [tekstred. Paulien de Waard ; fotogr. Nico Nelissen... et al.]

Onderzoek naar het ruimtelijke kwaliteitsbeleid in Europese landen, het verbeteren en mooier maken van de gebouwde omgeving.

Aanwezigheid

Recensie

Er zijn voor- en tegenstanders van welstand. In dit boek wordt nader bezien hoe andere landen in Europa het doen: België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Spanje en Zwitserland. Per land wordt op vergelijkbare wijze toegelicht hoe de situatie ter plekke is geregeld; daarbij komen ook mensen uit de praktijk aan bod. Ruimtelijke kwaliteitszorg is in alle landen een overheidstaak, maar deze positie is kwetsbaar, zelfs in Nederland waar de welstandszorg zeer goed is georganiseerd. Om een mooi Europa te verwezenlijken wordt het van belang geacht te streven naar betrokkenheid, maatschappelijk draagvlak, politieke wil, een open debat, goede wetgeving en wat welstand als organisatie zelf betreft een goede organisatie. Bedoeld voor eenieder die zich bezighoudt met ruimtelijke kwaliteitszorg. Geïllustreerd met foto's in kleur. De auteurs zijn deskundigen op het vlak van de gebouwde omgeving en welstand.

Specificaties

Nederlands | 9789085067757

Titel Mooi Europa : ruimtelijke kwaliteitszorg in Europa
Secundaire auteur Nico Nelissen ; Flip ten Cate
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : SUN, 2009 - [S.l.] : Federatie Welstand
Overige gegevens 232 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789085067757
PPN 320322971
Rubriekscode Europa 719.13
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtelijke ordening; Kwaliteitszorg; Europa